Twenty One Pilots

Twenty One Pilots

Twenty One Pilots, uit de Amerikaanse staat Ohio, maakt zogenaamde hightechpop. De raps klinken een beetje als Eminem, de sound lijkt ook wel een beetje op The Babysitter's Circus. Eind augustus 2013 verschijnt hun album Vessel, met daarop onder meer de single 'Holding On To You'. Voor Vessel dook Twenty One Pilots voor het eerst een professionele studio in. De band deed dit samen met de voor een Grammy genomineerde producer Greg Wells, die onder andere heeft samengewerkt met Adele, Katy Perry, Pharrell Williams en Aerosmith.

Trouw aan de fans

Studentenvrienden Tyler Joseph, Nick Thomas en Chris Salih besluiten in 2009 een band op te richten. Ze combineren pop, rap en electronica en creëren zo een energiek geluid, dat het best tot zijn recht komt tijdens de veelvuldig voorkomende live-shows. Het energieke touren en een goede relatie met de eigen achterban brengt regionaal succes. Ze brengen singles uit als gratis downloads en zijn enthousiaste gebruikers van social media. Het zelf uitgebrachte debuutalbum, Twenty One Pilots, wordt ondersteund door eindeloos toeren in Ohio. 

Fueled By Ramen

Ook de tweede plaat wordt door de jongens zelf verspreid. Regional At Best wordt gespeeld tijdens een gratis release-show op een middelbare school. Als ze daarna voor een uitverkochte Newport Music Hall spelen, buitelen de platenmaatschappij over elkaar heen om Twenty One Pilots binnen te halen. Uiteindelijk tekenen de jongens bij Fueled By Ramen, een sublabel van Atlantic records. Chris Salih en Nick Thomas verlaten de groep in 2011, Josh Dun neemt het stokje over, waardoor Twenty One Pilots een duo wordt.

Vessel

Het derde album wordt geproduceerd door Greg Wells (van Adele en Katy Perry) en verschijnt in 2013. Vessel betekent de internationale doorbraak, het album wordt wereldwijd goed ontvangen. Een internationaal toerschema volgt, in 2014 worden de Melkweg en Pinkpop aangedaan. 

Songs van Twenty One Pilots

Artiesten

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen