Martin Garrix

Martin Garrix

Hij heet eigenlijk Martijn Garritsen (1996) en breekt halverwege 2013 op zijn zestiende door met een remix van Christina Aguilera's hit 'Your Body' en zijn eigen nummer 'Animals'. Martin omschrijft zijn eigen stijl als rauw en vol energie.

Martin Garrix begint zijn carrière met de track 'BFAM'. Het nummer brengt hij samen uit met Julian Jordan. Beide dj's staan dan onder contract bij het dancelabel Spinnin' Records.

Christina Aguilera

Martin krijgt al vroeg de kans om Christina Aguilera onder handen te nemen. De muzikant maakt in 2012 een remix van haar nummer 'Your Body'. De track verschijnt uiteindelijk op de luxe versie van het album Lotus van de Amerikaanse popzangeres.

'Animals'

Martin Garrix breekt pas echt door met zijn eigen solo-uitgave 'Animals'. Het nummer wordt uitgebracht in juli 2013 en wordt in verschillende Europese landen een hit. Het nummer staat ook op het album Hardwell Presents Revealed Volume 4 van collega-dj Hardwell. Het nummer ligt al tijden klaar, maar Martin schaaft nog veel bij op verzoek van het label.

'Animals' komt in november 2013 binnen op nummer 1 in de Britse hitparade. Daarmee is Martin Garrix de jongste Nederlander ooit die op nummer 1 heeft gestaan in Groot-Brittannië.

#40 in DJ Mag Top 100

In 2013 staat Martin Garrix op nummer 40 in de lijst van Beste DJ's ter wereld van DJ Mag. In datzelfde jaar komt hij met de track 'Wizard', de opvolger van 'Animals'. In 2014 volgen onder meer de nummers 'Proxy', 'Helicopter' en 'Virus (How About Now)'.

Jongste rijke DJ

Het gaat Martin Garrix voor de wind. In 2014 stijgt de muzikant in de DJ Mag Top 100 van de 40e naar de 4e plaats. De immens populaire DJ tourt de hele wereld over. Het vermogen van Martin wordt in 2014 geschat op 10,9 miljoen euro. Daarmee is de dan 18-jarige Martin de jongste rijke DJ ter wereld onder de twintig jaar.

Songs van Martin Garrix

Artiesten

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen