Bastille

Bastille

Bastille wordt in 2010 opgericht in het zuiden van Londen en begon als soloproject van singer-songwriter Dan Smith. Later gaat hij op zoek naar meer bandleden. Inmiddels bestaat Bastille uit vier muzikanten en hebben ze twee EP's uitgebracht en een debuutalbum.

Bastille wordt snel bekend

In 2011 brengt Bastille in eigen beheer de EP Laura Palmer uit. Verder plaatst de band op YouTube en MySpace. Ze krijgen veel media-aandacht en bouwen al snel een fanbase op. Ze vervullen vaak de rol van support-act tijdens grote shows, maar worden snel daarna al geboekt voor Glastonbury Festival, Isle Of Wight Festival en Blissfields.

Debuutalbum Bad Blood

In december 2011 kondigt EMI aan dat ze een platencontract krijgen bij Virgin Records. Minder dan een half jaar later, in april 2012, komt hun eerste officiële single uit: 'Overjoyed'. De tweede single, 'Bad Blood', verschijnt niet veel later en is tevens de naam van hun debuutalbum

2013: het jaar van Bastille

In februari 2013 brengt Bastille 'Pompeii' uit, een succesvolle vierde single. Het album Bad Blood komt op nummer 1 binnen in de UK Album Chart. 'Laura Palmer' wordt uitgebracht als vijfde single en 'Things We Lost In The Fire' als zesde single van de plaat. Dit nummer wordt tevens een hit.

Songs van Bastille

Artiesten

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen