Meer NPO

Shocking Blue

Shocking Blue

Haagse rockband die in de Verenigde Staten begin 1970 een nummer 1-hit en een gouden single scoort met 'Venus'. Shocking Blue is daar een eendagsvlieg, in Nederland schrijft gitarist/componist Robbie van Leeuwen nog dertien andere hits op zijn naam, waaronder de nummer 1-hits 'Mighty Joe' en 'Never Marry A Railroad Man'.

'Venus' haalt twee keer, in 1969 en 1970, de derde plaats in de Nederlandse Top 40. Na het floppen van de singles 'Let Me Carry Your Bag' en 'This America' kondigt Shocking Blue op 1 juni 1974 te stoppen. Zowel in 1979 als in 1985 vindt er een reünie plaats. In de zomer van 1986 scoort de meidengroep Bananarama een Top 5-hit met 'Venus'.Zangeres Mariska Veres overlijdt 2 december 2006 op 59 jarige leeftijd.

Songs van Shocking Blue

Artiesten

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen

Als je deze optie kiest worden je gegevens opgeslagen in een cookie. We gebruiken deze cookie alleen zodat je deze gegevens niet elke keer opnieuw hoeft in te vullen.

Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement