Loreen

Loreen

Geboren als Lorine Zineb Noka Talhaoui. Loreen is een Zweedse zangeres die bekend is geworden met de hit ‘Euphoria’. Daarmee wint ze in 2012 het Eurovisie Songfestival.

Songfestival

Loreens zangcarrière begint in 2004 als ze meedoet aan het Zweedse Idool. Ze bereikt de halve finales maar strandt daar en moet het doen met de vierde plek. Ze blijft wel optreden en probeert in 2011 mee te doen aan het Eurovisie Songfestival. Ze wint het  selectiefestival van Zweden niet. In 2012 doet ze weer een poging en wint wel, wat een ticket voor het Songfestival gerandeert.

In de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe is Loreen de gedoodverfde winnares. Haar ‘Euphoria’ is internationaal populair en ze wint daarmee ook het Songfestival op 26 mei 2012.

Songs van Loreen

Artiesten

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen

Als je deze optie kiest worden je gegevens opgeslagen in een cookie. We gebruiken deze cookie alleen zodat je deze gegevens niet elke keer opnieuw hoeft in te vullen.

Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement