Brooke Fraser

Brooke Fraser

Nieuw-Zeelandse zangeres die in 2011 een zomerhit scoort met 'Something In the Water'. Fraser begint als leadzangeres van Hillsong United.

Mocht je nog nooit in Nieuw Zeeland geweest zijn, dan is de kans klein dat je voor 2011 van Brooke Fraser hebt gehoord. En dat terwijl ze in haar eigen land hit na hit scoorde en enkele gerenommeerde prijzen in ontvangst mocht nemen.

Hillsong

Brooke Fraser begint haar carriere als singer- songwriter bij de Australische Hillsong Pinkstergemeenschap. De gemeenschap is vooral bekend om de verzamelalbums die de kerk regelmatig uitbrengt. Brooke Fraser schrijft flink wat nummers voor deze albums. Het grootste wapenfeit is 'Hosanna'.

What to do with Daylight en Albertine

Vanuit deze positie schrijft Brooke ook solo-nummers. Ze brengt 2 albums uit What to do with Daylight en Albertine, die Down Under grote successen zijn.

Flags

Na een writers-block van een jaar of vier besluit ze naar LA te verhuizen waar ze de inspiratie voor haar derde album Flags vindt. Op dit album staat 'Something in the Water' (2011).

Songs van Brooke Fraser

Artiesten

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen

Als je deze optie kiest worden je gegevens opgeslagen in een cookie. We gebruiken deze cookie alleen zodat je deze gegevens niet elke keer opnieuw hoeft in te vullen.

Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement