The BPA

The BPA

The BPA (The Brighton Port Authority) lijkt uit het niets te komen, maar is een nieuw project van niemand minder dan Norman Cook, die weer beter bekend staat als Fatboy Slim.  In 2008 stuurt Cook zijn alterego met pensioen en brengt hij voor het eerst een album uit onder de naam The BPA.

In 2008 stuurt Cook zijn alterego met pensioen en brengt hij voor het eerst een album uit onder de naam The BPA wat staat voor The Brighton Port Autority. Geen onlogische naam aangezien Cook al weer een aantal jaar in Brighton, UK woont. Op het album werken niet de minste mee. Het bevat o.a. bijdragen van Iggy Pop, Martha Wainwright en David Byrne van The Talking Heads.

Toe Jam

'Toe Jam' is de eerste single en komt halverwege 2008 uit. Hij neemt het nummer op met David Byrne, de vroegere zanger van de Talking Heads. Grappig detail is dat de achtergrondzang is opgenomen in Berlize. Het was Simone Angel (voormalige presentatrice van MTV Europe) die Cook naar Berlize heeft gehaald om daar samen met de lokale artiesten die achtergrondzang op te nemen.

Songs van The BPA

Artiesten

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen

Als je deze optie kiest worden je gegevens opgeslagen in een cookie. We gebruiken deze cookie alleen zodat je deze gegevens niet elke keer opnieuw hoeft in te vullen.

Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement