Def Leppard

Def Leppard

Engelse hardrockband. Def Leppard's bekendste nummer is 'Animal'. In 1985 verliest drummer Rick Allen zijn arm tijdens een auto-ongeluk.

Het in Sheffield, Engeland opgerichte Def Leppard brengt een jaar na het ontstaan zijn eerste EP uit: Getcha Rocks Off. De in eigen beheer uitgebrachte EP trekt de aandacht van BBC Radio 1 (de 3FM van Engeland). Petter Mensch, manager van AC/DC ziet wel brood in de tienerjongens en helpt ze aan een contract bij platenmaatschappij Mercury.

Albums

On Through The Night verschijnt in 1980 en is, met name in Engeland, een groot succes. Van het derde album Pyromania (1983) gaan wereldwijd meer dan 10 miljoen exemplaren over de toonbank. Hysteria verschijnt in 1987 met nog succes. Meer dan 16 miljoen mensen kopen de plaat. Drie jaar later overlijdt gitarist Steve Clark. In 1991 komt Adrenalize uit, met de singles 'Let's Get Rocked' en 'Have You Ever Needed Someone So Bad'.

Last Action Hero

De band speelt het jaar erop ook op tijdens het Freddie Mercury-concert en presenteert daar de opvolger van Steve Clark: Vivian Campbell (o.a. ex-Whitesnake). Retro-Active (1994) is een verzameling b-kantjes uit (met o.a de single 'Two Steps Behind' die ook in de film Last Action Hero te horen is. In 1996 is het weer tijd voor een verzamelaar, dit keer voor een greatest hits: Vault.

In de zomer van 2002 verschijnt X, het tiende Def Leppard-album.

Songs van Def Leppard

Artiesten

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen

Als je deze optie kiest worden je gegevens opgeslagen in een cookie. We gebruiken deze cookie alleen zodat je deze gegevens niet elke keer opnieuw hoeft in te vullen.

Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement