The Cult

The Cult

Eén van de meest toonaangevende Engelse hardrockbands uit midden jaren '80. Nadat de leden in 1995 uit elkaar gaan, verschijnt zes jaar later het album Beyond Good And Evil. Een volgend studio-album laat wederom zes jaar op zich wachten.

The Cult wordt opgericht in 1984. De huidige bezetting bestaat uit Ian Astbury, Billy Duffy, John Tempesta, Mike Dimkitch en Chris Wyse. De lijst van oud-bandleden is enorm.

Oprichting

Zanger Ian Astbury sluit zich in 1981 aan bij een lokale band in Brixton (Engeland) en geeft de groep de naam Southern Death Cult. Twee jaar later gaat hij samenwerken met gitarist Billy Duffy. Samen zetten ze de band Death Cult op. Die naam wordt in 1984 veranderd in The Cult, om zo de link met 'gothic' niet te zeer te benadrukken.

Hit

Het grote succes voor The Cult begint in 1985 als de single 'She Sells Sanctuary' verschijnt. Het nummer is afkomstig van het album Love. Van dat album wordt ook 'Rain' een hit.

Nieuw album

The Cult brengt in september 2007 een nieuw album uit. Het wordt de eerste studioplaat sinds 2001, toen Beyond Good And Evil verscheen. Zanger Ian Astbury en zijn mannen beginnen 5 juni 2007 aan een Europese tournee.

Songs van The Cult

Artiesten

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen

Als je deze optie kiest worden je gegevens opgeslagen in een cookie. We gebruiken deze cookie alleen zodat je deze gegevens niet elke keer opnieuw hoeft in te vullen.

Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement