Meer NPO

The Automatic

The Automatic

The Automatic is een vierkoppige band uit Cardiff, Wales. Ze spelen electro indiepop met invloeden van punk. Ze noemen zichzelf 'The Automatic' omdat ze geloven dat muziek het tegengif is voor het 'automatische leven', oftewel de dagelijkse sleur.

White Rabbit

The Automatic bestaat uit vier jongens die elkaar ontmoeten in het dorpje Cowbridge in Wales. Ze noemen zich aanvankelijk 'White Rabbít', maar deze naam wordt al snel veranderd in The Automatic. Ze krijgen een contract bij B-Unique Records, de platenmaatschappij van onder meer Kaiser Chiefs.

Recover

De eerste single wordt 'Recover', die uitgebracht wordt in november 2005. De track wordt gereleased in een gelimiteerde editie. De opvolger van 'Recover' is 'Raoul'.

Monster

The Automatic breekt door met zijn derde single. 'Monster' belandt op de vierde plaats van de US Singles Chart. Fatboy Slim vindt de track zo goed dat hij er een eigen remix van maakt. Het nummer wordt later ook uitgebracht buiten het Verenigd Koninkrijk. 

Not Accepted Anywhere

Het debuutalbum van The Automatic betreft Not Accepted Anywhere. De CD ligt op 19 juni 2006 in de winkels. Vanaf dat moment worden ze ook opgenomen in de NME's New Bands Tour 2006.

Succes

Al snel behoort The Automatic tot de hipste bands van Groot Brittannië en de band mag onder meer spelen op Carling Weekend en Leeds Festivals. Ook ontvangen ze The Pop Factory Award voor 'Best New Act in 2005'.

Songs van The Automatic