Nu op 3FM: -

Armin van Buuren

Armin van Buuren

Armin van Buuren is een Nederlandse dj en producer. Hij wordt gezien als een van de meest succesvolle Nederlandse dj's. De DJ is al vijf keer uitgeroepen tot beste DJ van de wereld door DJ Mag.

Pseudoniemen

De jonge Leidenaar Armin van Buuren is geïnspireerd door de vaardigheid van Ben Liebrand en besluit op zijn zestiende om twee draaitafels te kopen. Ook Jean-Michel Jarre is een idool van de tiener. Armin brengt onder verschillende pseudoniemen singles uit. Met de naam Armin scoort hij in 1997 een hitje in Engeland met 'Blue Fear'. Hij maakt in 2000 remixes voor Wamdue Project's 'King Of My Castle', Gouryella's 'Walhalla' en Madison Avenue's 'Don't Call Me Baby'. 

A State Of Trance

Zijn bekendheid neemt nog meer toe dankzij zijn eigen radioprogramma A State Of Trance, dat vanaf 2002 iedere week wordt uitgezonden via het internet, in Nederland op Slam!FM (later Radio 538) en nog via 21 andere radiostations.

Soloalbum

Zijn eerste echte solo-album brengt Armin uit in juni 2003. De plaat krijgt de titel 76 (het geboortejaar van Armin). Op de plaat zijn artiesten te horen als Ferry Corsten en Krezip. Niet veel later haalt Armin de Nederlandse hitlijsten met het nummer 'Yet Another Day' met Ray Wilson (ex-Stiltskin en ex-Genesis).

Beste dj van de wereld

In 2006 eindigt Armin van Buuren op de tweede plaats in de lijst van de Top 100 DJ's (van het magazine DJ Mag). Een jaar later, in 2007, staat hij op nummer 1. Datzelfde jaar wint hij ook de Popprijs tijdens Noorderslag, waar hij middels een videoboodschap de prijs in ontvangst neemt. Ook in 2008, 2009, 2010 en 2012 mag Armin zich de beste DJ van de wereld noemen.

Hitlijsten

Ondertussen verschijnen er aan de lopende band nieuwe albums van Armin van Buuren. Vooral de platen Shivers (2005) en Ten Years (2006) staan wekenlang in de hitlijsten. Het album Imagine, dat in april 2008 uitkomt, haalt zelfs een nummer 1-positie.

'Going Wrong'

De hitsingle van het album Imagine heet 'Going Wrong', Van Buuren maakt het in samenwerking met DJ Shah en Chris Jones. De albumrelease is gelijktijdig met een optreden in de Utrechtse Jaarbeurshal. Het optreden wordt door BNN live uitgezonden op televisie en 3FM doet verslag via de radio.

Gouden Harp

Ook de single 'In And Out Of Love' staat op het album. Het nummer is een samenwerking tussen Armin en zangeres Sharon van Adel van Within Temptation. Daarnaast brengt Armin een single uit met Roel van Velzen: 'Broken Tonight'. De twee singles voert de DJ in 2010 ook live op tijdens het Buma Harpen Gala, waar hij een Gouden Harp in de wacht sleept.

Mirage 

Het studioalbum Mirage verschijnt in september 2010. Op dit album werkt hij met veel artiesten samen, zo ook met Sophie Ellis Bextor. Met deze zangeres brengt hij de tweede single van het album uit 'Not Giving Up On Love'. Andere artiesten die aan dit album meewerken zijn onder andere Ferry Corsten, Adam Young en Laura V.

Ambassadeur 3FM Serious Request 2011

Om het Glazen Huis in 2011 naar Leiden te halen fungeert Armin van Buuren samen met Jochem Myjer als ambassadeur van Leiden. Tijdens 3FM Serious Request aldaar geeft de DJ een speciaal en belangeloos optreden in de Leidse Stadsgehoorzaal. De opbrengst gaat volledig naar het Rode Kruis.

Track met Adam Young

In samenwerking met Adam Young, de man achter Owl City, brengt Armin de track 'Youtopia' uit in november 2011.

Troonswisseling 2013

Op de dag van de troonwisseling, 30 april 2013, beleeft Armin zijn zelfbenoemde hoogtepunt. Op de kop van het Java-eiland in Amsterdam draait hij voor de nieuwe koning en koningin. Hij treedt samen met het Koninklijk Concertgebouworkest op tijdens de koningsvaart in de avond.

Intense

Zijn vijfde album, Intense, brengt hij in 2013 uit. De eerste single is 'This Is What It Feels Like'. Armin doet het op de track samen met de Canadese singer en songwiter Trevor Guthrie.

Songs van Armin van Buuren

Artiesten

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen