Meer NPO

M

M is het pseudoniem van Robin Scott, een excentrieke new wave-artiest die in de jaren zeventig als producer, componist en muzikant actief is. Onder de naam M brengt hij in 1979 de single ‘Popmuzik’ uit, een ode aan de popmuziek. Het nummer behaalt in Nederland een derde plaats in de Top 40. Er verschijnen meer M-albums, maar grote hits levert het niet meer op.

Robin Scott duikt in de jaren zeventig op in verschillende projecten en bands. De excentrieke Brit neemt met een aantal sessiemuzikanten het nummer ‘Popmuzik’ op, een ode aan 25 jaar popmuziek. Dat nummer - uitgebacht onder pseudoniem M - wordt een grote internationale hit. In 1979 behaalt het nummer een derde plaats in de hitlijsten. M is ook de groep met de kortste bandnaam in de geschiedenis van de Top 40.

David Bowie

Ook de volgende single ‘Moonlight & Muzak’ doet het goed en haalt in Nederland een twaalfde plaats in de hitlijsten. Lp New York, London, Paris wordt een bescheiden succesje in de albumlijsten. Op de plaat zijn onder andere toekomstige leden van Level 42 te horen en zelfs David Bowie is aanwezig voor wat achtergrondgeluiden.

U2

M brengt meerdere albums uit, die minder succes oogsten. Scott gaat daarna verder als soloartiest. In de jaren negentig gebruikt U2 het nummer - in een geremixte versie - als introtape voor concerten tijdens hun Popmart-toernee.

Songs van M