Meer NPO

Audio Bullys

Audio Bullys

Tom Dinsdale en Simon Franks, alias de Audio Bullys, brengen op 2 juni 2003 hun debuutalbum Ego War uit. Ze hebben met hun rauwe mix van UK Garage/Hiphop/club een hele eigen sound.

Rauwe mix

De muziekstijl is een rauwe mix van UK Garage/Hiphop/Club, met funky beats en dito melodieën. De Audio Bullys zien hun jarenlange weg uit de Britse underground geplaveid door bands als The Streets en Dizzee Rascal, die eind 2002 plotseling succes oogsten met hun streetcredible Britse house. ClubhitDe single ’We Don’t Care’ is in de zomer van 2003 een redelijke clubhit in Europa.

Eind augustus komt ’Way Too Long’, met daarin een sample van Elvis Costello, uit op single. In de zomer van 2005 komt er weer een nieuwe single uit: ’Shot You Down’ met een sample uit het origineel van Nancy Sinatra. Het origineel is zeer bekend sinds het gebruikt werd in de film Kill Bill.

Nieuwe soundNa de remixhit 'Shot You Down' komt de eerste lovesong van de Audio Bullys uit. Ze stappen af van de beats en de samples en gaan over op strijkers en zang. Met 'I'm In Love' hebben de Audio Bullys opnieuw een geheel eigen en nieuwe sound weten te maken. De nieuwe sound wordt niet door iedereen goed ontvangen. Het album Generation wordt geen succes. Volgens de Bullys zelf komt dit doordat ze zich teveel lieten leiden door hun platenlabel.

Higher Than the Eiffel

Na een aantal jaar zonder nieuw materiaal van de Audio Bullys komt in de nadagen van maart 2010 het album Higher Than The Eiffel uit. De eerste single van dit album is 'Only Man'.