Meer NPO

Rooney

Vijfkoppige rockband uit Los Angeles die in het voorjaar van 2000 wordt opgericht. De band tekent in 2002 een contract bij Geffen Records en brengt een jaar later hun debuutalbum uit. In Nederland maken we in 2007 kennis met deze heren dankzij hun single 'When Did Your Heart Go Missing?'.

Ferris Bueller's Day OffRooney bestaat uit Robert Carmine, Taylor Locke, Ned Brower, Louie Stephens en Matthew Winter. De band heeft zich vernoemd naar schooldirecteur Ed Rooney uit de film Ferris Bueller's Day Off.CoppolaZanger Robert Carmine is een telg uit de Coppola-familie. Zijn oom is Godfather-regisseur Francis Ford Coppola.Hij is de neef van acteur Nicolas Cage en  regiseuse Sofia Coppola. Zijn broer is acteur Jason Schwartzman.

EP's

Na hun oprichting in 2000 brengt Rooney verschillende EP's uit. Zo verschijnen achtereenvolgens Deli Meats (2000), Plug It In (2001) en Mastedonia (2002). Geffen Records tekent de band in 2002. Een jaar later verschijnt het debuutalbum van Rooney bij dat label.

Tweede album

De totstandkoming van het tweede album van Rooney lijkt een gebed zonder einde. De band gaat eind 2004 samen met producer Tony Hoffer de studio in. Na afloop van de opnamesessie is de groep echter niet tevreden met het resultaat. En dus verschijnen de nummers wel her en der op internet maar niet op CD.

Tweede poging

In de herfst van 2005 onderneemt Rooney een tweede poging. Ditmaal met producer Howard Benson. Enkele maanden later, in het voorjaar van 2006, ziet alles er goed uit. De CD is gemasterd, het hoesje is ontworpen en er is zelfs al een videoclip gemaakt voor de single 'Tell Me'. Het mag echter niet zo zijn... de platenmaatschappij van de heren keurt het album af.

Calling The World

Na een derde sessie is het gelukkig wel raak. In de zomer van 2007 komt dan eindelijk het langverwachte tweede album van Rooney uit. De plaat heet Calling The World. De single 'When Did Your Heart Go Missing?' wordt uitgebracht om het album te promoten.'Are You Afraid'Net als 'When Did Your Heart Go Missing?' wordt de tweede single 'Are You Afraid' ook een dikke hit. Zondag 30 maart treedt de band op in Nederland. Het optreden vindt plaats in De Melkweg.