Rihanna

Rihanna

Een zangeres afkomstig van Barbados, die in 2005 haar debuutalbum uitbrengt. Het album heet Music Of The Sun en is een subtiele mix tussen R&B, Soul en Dancehall. De eerste single van het album is 'Pon De Replay'.

Voordat de platenindustrie lucht krijgt van het talent van Rihanna, geboren als Robyn Rihanna Fenty op 20 februari 1988, zingt ze nog voor de lol samen met haar vriendinnen. Maar haar talent blijft niet lang onopgemerkt. 

Platendeal

Producer Evan Rogers (o.a. bekend van Christina Aguilera en Kelly Clarkson) is samen met zijn van Barbados afkomstige vrouw op vakantie, raakt onder de indruk van Rihanna's zangkunsten en nodigt haar uit om in New York nummers met hem te komen opnemen. Vervolgens doet ze auditie bij Jay Z en ondertekent in no time haar eerste platencontract bij Def Jam Recordings.

A Girl Like Me

Het tweede album van Rihanna, A Girl Like Me, komt in april van 2006 uit en heeft 'SOS' als eerste single. Voor dit nummer maken ze gebruik van een sample van het nummer 'Tainted Love' van Soft Cell. Tijdens de opnames van haar nieuwe album reist Rihanna nog heen en weer naar Jamaica voor een duet met Sean Paul, 'Break It Off'.

Good Girl Gone Bad

Het derde album van Rihanna, getiteld Good Girl Gone Bad, verschijnt in juni 2007. Over de titel van haar nieuwe album zegt de jonge zangeres: "Bad betekent in mijn geval dat ik een tikkeltje rebels ben geworden. Ik ben uit mijn schelp gekropen en heb risico's genomen". 

Umbrella

Op het album staat onder andere de single 'Umbrella', een duet met Jay Z. De single wordt wereldwijd een dikke hit. In de Verenigde Staten staat het nummer weken op nummer 1. Ook Nederland is het met geen paraplu van de radio te krijgen.

Please Don't Stop The Music

De opvolger van de succesvolle single is 'Shut Up And Drive' en verschijnt in augustus 2007. Twee maanden later wordt 'Please Don't Stop The Music' uitgebracht. De Amerikaan Jody den Broeder, is o.a. verantwoordelijk voor dit nummer. Eerder maakte hij remixen voor Madonna en Nelly Furtado. Rihanna staat op 21 november 2007 in de Amsterdamse Heineken Music Hall, ter promotie van haar album Good Girl Gone Bad

Rated R. 

Rated R. verschijnt in november 2009. De singles 'Rude Boy' en 'Te Amo' worden grote hits. 

Loud 

Loud is het vijfde studioalbum van Rihanna en wordt in november 2010 uitgebracht. Nog voor het album uit komt, is de eerste single 'Only Girl (In The World)', die een maand eerder uitkomt, al een grote hit.

Talk That Talk

Het zesde studioalbum verschijnt een jaar later in november 2011. De eerste single is de clubtrack 'We Found Love' in samenwerking met Calvin Harris. 

Unapologetic 

Voor de vierde jaar op rij levert Rihanna in 2012 een album af in november. Het zevende album van Rihanna is getiteld Unapologetic uit. In de VS komt het album op nummer één binnen. De singles ‘Diamonds’ en ‘Stay’ samen met Mikky Ekko worden grote hits in Nederland. Ook de single ‘Right Now’ met David Guetta doet het goed.

R8

RiRi teast haar fans in de zomer van 2014 met beelden van zichzelf in de studio. Deze plaatst ze op haar social media-accounts. Met "R8" onthult ze dat ze werkt aan haar achtste plaat. In januari 2015 brengt ze samen met Kanye West en Paul McCartney (ja ja) het nummer 'Four Five Seconds' uit. Tot dan toe is er nog maar weinig bekend over haar nieuwe album.

Songs van Rihanna

Artiesten

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen