The XX

The XX

De vier jonge muzikanten van The XX maken lekkere poppy, bij vlagen rustgevende indierock. Hun debuutalbum XX komt uit in 2009 en wordt lyrisch ontvangen door de pers en andere muziekliefhebbers.th

Romy Madley Croft, Baria Qureshi, Oliver Sim en Jamie Smith komen uit zuidwest-Londen en kennen elkaar van de Elliott School. In 2005 vormen ze de band The XX. Ze maken indierock waar vooral gefluister en rust de boventoon voeren.

XX

Met een deal op zak bij de platenmaatschappij Young Turks brengt de band aan het eind van de zomer van 2009 hun debuutalbum XX uit. Dit album wordt opgepikt door het muziekmagazine NME en wordt opgenomen in een lijst van talentvolle muzikanten. Daarna is het touren geblazen voor The XX.

'Crystalised'

Hun eerste single, het dromerige 'Crystalised', gooit hoge ogen in de Londense muziekscène en weet ook in Nederland airplay te scoren.

Topplaat

Aan het einde van 2009 worden de lijstjes weer opgemaakt en bij verschillende popcritici over de hele wereld (dus ook in Nederland) verschijnt heel verrassend XX bovenaan het lijstje van beste album van het afgelopen jaar. Het succesvolle jaar wordt afgesloten met de release van de tweede single, 'Islands'. Inmiddels heeft toetsenist Baria Qureshi de band verlaten, maar daar hoor je op de opnamen natuurlijk nog niets van.

Songs van The XX

Artiesten

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen