Meer NPO

Noah And The Whale

Noah And The Whale

Het Britse Noah & the Whale debuteert in 2008 met Peaceful, the World Lays Me Down en behoort gelijk tot een van de meest geboekte bands in eigen land.

Charlie Fink (zang, gitaar, harmonica), Tom Hobden (viool), Urby (harmonica, bass), Laura Marling (zang), en Doug Fink (drum) zijn de namen van het vijftal dat zich in 2006 Noah & the Whale noemt.

Singles

De vrolijke folkrock van de Londense band slaat aan. In de eerste twee jaar na oprichting neemt de band, die in een adem wordt genoemd met the Magic Numbers of Peter, Bjorn & John, een handjevol singles op.

Commercial

De eerste single, ‘Five Years' Time’, wordt uitgebracht bij het Young and Lost Club label in september 2007 en is op de Britse televisie terug te horen in een commercial.

Debuutalbum

De single ‘2 Bodies, 1 Heart' komt uit in januari 2008. Later dat jaar in augustus volgt het debuutalbum Peaceful, the World Lays Me Down. Noah & the Whale is dan een van de meest geboekte bands in Engeland.

London Calling

De band treed onder andere op met Feist, Broken Social Scene en The Zutons. In Nederland is het vijftal te zien op London Calling.