Interpol

Interpol

Een piepjonge rockband uit New York, die In 2002 hun debuutalbum Turn On The Bright Lights uitbrengt. Van het laatste album Antics wordt 'Slow Hands' een hit. Het derde album van Interpol verschijnt in de zomer van 2007.

Interpol

Interpol wordt gevormd door de New Yorkse jongens Daniel Kessler (gitarist en zanger) en Carlos Dengler (basgitarist), die elkaar kennen van de universiteit. Als zij in 1998 zanger Paul Banks leren kennen en twee jaar later Sam Forgarino als drummer nemen, is de band compleet. 

Albums

Het debuut Turn On The Bright Lights uit 2002 wordt een succes. De jongens touren over de hele wereld en spelen, vlak voor het uitbrengen van het tweede album Antics in 2004, zelfs in het voorprogramma van The Cure.

Muziek

Over de stroming waartoe Interpol behoort lopen de meningen uiteen: van Indie tot Wave-rock of Post-punk. De single 'Slow Hands' slaat in ieder geval aan. Fans van bands als The Strokes{ zien Interpol helemaal zitten. De band maakt in 2005 dan ook een grote tour door Amerika.

Our Love To Admire

Het derde album van Interpol, getiteld Our Love to Admire, verschijnt in juli 2007. Het album wordt voorafgegaan door de single 'The Heinrich Maneuver'. Ter voorbereiding op hun tournee speelt de band in mei 2007 in de Paradiso in Amsterdam. 

Interpol

Drie jaar na Our Love To Admire komt in september 2010 Interpol uit, het vierde album van de band. 'Success' is de eerste single van het album. 

Songs van Interpol

Artiesten

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen

Als je deze optie kiest worden je gegevens opgeslagen in een cookie. We gebruiken deze cookie alleen zodat je deze gegevens niet elke keer opnieuw hoeft in te vullen.

Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement