Meer NPO

Kenny Loggins

Kenny Loggins

Amerikaanse zanger (1948) die met het nummer 'Footloose' van de gelijknamige Kevin Bacon dansfilm zijn grootste succes schrijft. Maar hij heeft veel bereikt als muzikant: Onder de noemer Loggins and Messina is het album Sittin' In in 1972 een succes. Ook zijn duet 'Whenever I Call You Friend' met Stevie Nicks is een hit voor de zanger en hij schrijft samen met Michael McDonald de hit 'What a Fool Believes'.

Voordat hij zijn eigen nummers begint uit te voeren schrijft Kenny Loggins veel nummers voor anderen, waaronder de Nitty Gritty Dirt Band.

Actief

Kenny Loggins zit inmiddels in het derde decennium van zijn loopbaan als artiest. Zo schreef hij in de laatste jaren een paar kinderalbums rondom Winnie the Pooh, en kwam hij in 2005 nog een keer samen met Jim Messina. Zijn meest recente album is All Join In (2009).

Songs van Kenny Loggins

Artiesten

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen

Als je deze optie kiest worden je gegevens opgeslagen in een cookie. We gebruiken deze cookie alleen zodat je deze gegevens niet elke keer opnieuw hoeft in te vullen.

Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement