Meer NPO

Five O' Clock Heroes

Five O' Clock Heroes

Five O'Clock Heroes is een Engels/Amerikaans kwartet dat in 2006 het debuutalbum Bend To The Breaks uitbrengt. Hun sound is sterk beïnvloed door de late seventies.

Vlucht

Antony Ellis is zeventien jaar oud als hij besluit om het saaie leven in het Britse Northampton achter zich te laten. Hij gaat z'n oudere broer achterna en vlucht naar het bruisende New York.

Band

New York is de stad van succesvolle acts als The Strokes, The Rapture en de Yeah Yeah Yeahs. Het plan om een band te starten ligt dan ook voor de hand. Als Ellis in 2003 de gitarist Elliot Thomson ontmoet, komt het verwezenlijken van zijn ambitie weer een stukje dichterbij.

Compleet

Al gauw komt bassist Nader Khierbek het duo versterken. De zoektocht naar een drummer blijkt iets moeilijker dan gedacht, maar in 2006 voegt Sam Embery zich definitief bij de groep. De band is compleet.

Cult

De Five O'Clock Heroes, vernoemd naar een nummer van The Jam, worden culthelden in New York. Al snel verleggen ze hun grenzen naar Engeland, waar de punky britpop met invloeden van Joe Jackson en Elvis Costello ook wordt geslikt als zoete koek.

Touren

Five O'Clock Heroes fungeren als ondersteunende act van bands als The Bravery, Brendan Benson en The Paddingtons. Gesterkt door de positieve reacties van het publiek besluit de groep op eigen kosten een album op te nemen in de voormalige studio van ex-Smashing Pumpkins-gitarist James Iha in New York.

Bend The Breaks

Debuutalbum Bend The Breaks wordt in 2006 gereleased. Eerste single 'Time On My Hands' belandt op de playlist van menig radiostation en de ster van Five O'Clock Heroes is nog steeds rijzende.

Speak Your Language

Met Speak Your Language, het album dat de band in de zomer van 2008 uitbrengt, bestendigt Five O'Clock Heroes haar poppy rock-reputatie. 

Songs van Five O' Clock Heroes