Meer NPO

Dario G

Dario G

Scott Rosser, Paul Spencer and Stephen Spencer maken als groep Dario G al sinds 1989 dancemuziek. Het uit Engeland afkomstige drietal maakt daarvoor vooral gebruik van samples in combinatie met traditionele percussie-ritmes.

Studio

Scott en Paul leren elkaar kennen tijdens muziekles in college en bouwen samen een opnamestudio. Stephen werkt in de muziekdistributie en komt het tweetal later versterken. In 1998 brengen ze het nummer 'Synchyme' uit met daarin een sample van Dream Academy's 'Life in a Northern Town'. In enkele weken tijd staat het nummer staat aan de top in Engeland, Italië, Zwitserland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Nederland en België. Méér dan 2 miljoen verkochte singles. Nelson Mandela kiest het nummer als promotie-nummer van de Zuid-Afrikaanse Rode Kruis campagne.

Sunmachine

Dan komt het album Sunmachine (1998) uit met tien nummers waaronder 'Voices' dat live opgenomen is met twee koren. Voor dat eerste album wordt beroep gedaan op David Bowie (er is een sample te horen van Bowie's 'Memory Of A Free Festival'). Ook Bowie's producer, Tony Visconti, werkt mee aan het album en speelt een partijtje fluit.