Meer NPO

Lola Kite

Lola Kite

Lola Kite is een driemansformatie die psychedelische synthpop maakt. Lola Kite bestaat uit Keez (Kees) Groenteman, Jasper Verhulst en Bram Vervaet.

In 2009 treedt Lola Kite eigenlijk voor het eerst samen op. Bram Vervaet (gitaar, toetsen, koortjes), Keez Groenteman (zang, toetsen, samples, gitaar, percussie)en Jasper Verhulst (basgitaar, percussie, koortjes) staan dan nog wat onwennig op het studentenpodium, met pakjes chocomel in de hand. Maar wat een kleurrijke geluiden komen daar uit hun synthesizers vandaan!

Lola Kite

Het is niet zo dat de bandleden groen zijn in de muziekbizz. Alle bandleden hebben al genoeg ervaring opgedaan in andere bandjes, als Bettie Serveert en Moss. Maar de formatie Lola Kite is ontstaan uit de noodzaak eindelijk eens iets met hun liefde voor krakerige synthesizerpop uit de vroege jaren tachtig te doen.

Verkleedkist

Ze hebben onderhand knallende optredens gegeven op plekken als OT301, Studio K, Pakhuis Wilhelmina, Winston Kingdom en Bitterzoet. Het liefst in verkleedkleren. Volgens eigen zeggen klinken ze als Cola Light. Beslis zelf.

Inspiratie

Lola Kite is in 2007 opgericht in Amsterdam en laat zich vooral inspireren door jaren ’60 en jaren ’80 bandjes.

Serious Talent

In juni 2010 wordt Lola Kite benoemd tot 3FM Serious Talent met de single ‘Different Story’.

Lights

In januari 2011 verschijnt het debuutalbum Lights. ‘Everything’s Better’ is de eerste single van het album en verschijnt eind 2010.