Meer NPO

Scouting For Girls

Scouting For Girls

Een band waarbij de naam een verwijzing is naar het eerste boek over scouting ooit belooft misschien niet veel goeds, maar Scouting For Girls bewijst het tegendeel. Dit drietal uit Londen maakt indierock en scoort in het Verenigd Koninkrijk al snel een paar hits. Na veel touren en een tweede album is Nederland in 2010 aan de beurt.

Roy Stride, Greg Churchouse en Peter Ellard vormen in 2005 een bandje omdat ze wat anders wilden doen dan hun normale leven. Nu de bandnaam nog... Een woordspeling van de naam van het allereerste boek over scouting, Scouting For Boys, biedt uitkomst. Daarin stonden allerlei aanwijzingen hoe een goede burger te zijn. De band doet het niet specifiek voor de ladies, maar de bandnaam wordt uiteindelijk: Scouting For Girls.

It's Not About You

Scouting For Girls scoort begin 2007 een platendeal bij een grote platenmaatschappij in Engeland. De eerste EP, It's Not About You, komt een paar maanden later uit en de eerst single komt terecht op de soundtrack van de tienerfilm Angus, Thongs and Perfect Snogging. De EP wordt een enorm succes, hij behaalt de hoogste plaats in de Britse charts voor een EP ooit.

Debuutalbum

Het debuutalbum van de band komt uit in januari 2008 en wordt ook een succes in Engeland. Dit zorgt voor bekendheid voor de band en een rits aan optredens op de grotere festivals. Helaas voor de Roy, Greg en Peter weten ze de rest van Europa niet echt te boeien.

Everybody Wants To Be On TV

Dat verandert in 2010. Na alle optredens en een tijd in de studio ligt het tweede album in de winkels: Everybody Wants To Be On TV. De zomerse single 'This Ain't A Love Song' weet ook Nederland te bereiken. De tweede single van dit album die uit komt is 'Famous'. 

Greatest Hits en nieuwe zomerse single

In de zomer van 2013 brengt Scouting For Girls een Greatest Hits-album uit. Er staan ook twee nieuwe tracks op. Één van de nieuwe liedjes is 'Millionaire' die als single in juli verschijnt. Het zomerse liedje is geproduceerd door Martin Terefe. Deze producer heeft meer zomerse liedjes achter zijn naam staan: 'I'm Yours' van Jason Mraz en 'Hey Soul Sister' van Train.

Songs van Scouting For Girls

Artiesten

Populair op 3FM