Haddaway

Haddaway

Haddaway is een Duitse zanger die in het voorjaar van 1993 zes weken lang op nummer 1 staat met 'What Is Love'. Haddaway scoort ook nog grote hits met o.a. 'Life' en 'Fly Away'.

Haddaway komt oorspronkelijk uit Trindad en Tobago, een republiek gelegen in de Caribische Zee. Hij wordt in januari 1965 geboren en heet eigenlijk Nestor Alexander Haddaway.

Stotteren

Haddaway is zoon van een Nederlandse zeebioloog en lokale verpleegster. Hij groeit op in de Verenigde Staten. Als kind is hij extreem verlegen en heeft hij last van stotteren. Hij studeert Marketing en Beleid aan de Universiteit van Washington D.C. en vertrekt na zijn studie in 1987 naar Keulen. Daar is hij nog enige tijd professioneel American football speler voor de Cologne Crocodiles. Maar hij vertrekt eigenlijk naar Keulen om een carrière in de muziek en de dans te beginnen.

What Is Love

In 1993 scoort hij zijn eerste hit met 'What Is Love'. Dit nummer is oorspronkelijk geschreven als ballad. Maar werd door Haddaway in de dance-uitvoering uitgebracht.

Songs van Haddaway

Artiesten

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen

Als je deze optie kiest worden je gegevens opgeslagen in een cookie. We gebruiken deze cookie alleen zodat je deze gegevens niet elke keer opnieuw hoeft in te vullen.

Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement