Meer NPO

Kris Berry

Kris Berry

Zangeres Kris Berry (Kristel de Haak, Curaçao, 1982) leert als tiener per toeval de muziek van Patsy Cline en Nina Simone kennen, waardoor ze onmiddellijk gegrepen wordt. Het Nederlandse Radio 6 roept haar in 2011 uit tot het eerste Soul & Jazz Talent en dat jaar staat ze ook op het North Sea Jazz festival.

Barcelona

Na de middelbare school verlaat Kristel de Haak de Caraïben en verhuist ze naar Europa. Ze werkt een tijdje in Barcelona, waar ze op straat een groep muzikanten hoort spelen. Deze ontmoeting en haar groeiende interesse in artiesten als Ella Fitzgerald en Nat King Cole zijn van grote invloed op haar toekomst.

Debuut EP

De muziek is een mix van Caribische klanken, swingende rock ‘n roll, country en jazz. Begin 2011 lanceert Kris Berry haar debuut EP in Amsterdam. Kris Berry is door de DJ’s van Radio 6 uitgeroepen tot eerste "Radio 6 soul & jazz talent". Samen met Beans & Fatback heeft Kris Berry de zomersingle 'Ready' opgenomen. Een hoogtepunt uit haar carrière tot dan toe is beslist het optreden op het North Sea Jazz 2011. Begin 2012 is ze te zien op Noorderslag in Groningen.

Marbles

Ze brengt in april 2012 haar debuutalbum Marbles uit. Wederom laat Berry een mix horen van meerdere stijlen. Ze combineert op Marbles haar Caribische klanken dit keer vooral met country. Het album is geschreven samen met gitarist en producer Paul Willemsen (van onder andere Beans & Fatback en Lefties Soul Connection). Jerry Boys, die eerder werkte met de Buena Vista Social Club, Omara Portuondo, R.E.M. en Ry Cooder heeft het album gemixt. De eerste single is 'Second Best' en wordt in mei opgevolgd door 'Lovetrip'.

Samen met Perquisite

Kris Berry bundelt haar krachten met Perquisite voor haar tweede album. Begin juli 2013 brengen de twee hun eerste single uit getiteld 'Hitchhike', het album Lovestruck Puzzles komt uit in september 2013.

Berry en Perquisite uit elkaar

De twee maken exact een jaar later bekend beiden hun eigen weg te gaan. In november 2014 geeft het duo een afscheidsconcert in Bitterzoet te Amsterdam. Daarna heeft Kris onder meer een Britse tour als supportact van Caro Emerald op de planning staan.