Meer NPO

The Elementary Penguins

The Elementary Penguins

The Elementary Penguins zijn een in Amsterdam gevestigde indierockband bestaande uit de Engelse zanger Dale Wathey, gitarist Sjap Kooistra en drummer Maurits Huijgen. Hun single 'Everybody Knows My Name Especially On The Dancefloor' wordt een paar dagen na de release al opgepikt door NME en 3FM.

The Elementary Penguins worden geformeerd wanneer Dale Wathey naar Nederland emigreert en Sjap Kooistra ontmoet. Ze slaan de handen ineen en als ze drummer Maurits Huijgen later backstage bij een concert ontmoeten, zijn The Elementary Penguins een feit.

Voorprogramma's voor Go Back To The Zoo en Moke

Als voormalige roadies van Go Back To The Zoo en Tim Knol weten de heren hun weg snel te vinden in de muziekindustrie. Eind 2012 staan ze in het voorprogramma van Go Back To The Zoo en in het voorjaar van 2013 zijn ze support voor Moke.

'Everybody Knows My Name Especially On The Dancefloor'

Ze weten veel mensen aan zich te binden door hun energieke optredens waarbij ze gratis demo's uitdelen. Hierop staan de nummers 'Everybody Knows My Name Especially On The Dancefloor' en 'King Until I See You'. Eerstgenoemde wordt al snel opgepikt door NME en 3FM zodra ze het uitbrengen als single. Eind 2012 worden ze met het nummer zelfs uitgeroepen tot 3FM Serious Talent.

Aanstekelijke indie

The Elementary Penguins maken aanstekelijke indierocksongs die zich kenmerken door de energieke zang van Dale Wathey en smerige gitaarpartijen.

Songs van The Elementary Penguins