Meer NPO

Travis McCoy

Travis McCoy

Als zanger/rapper van Gym Class Heroes speelt Travis McCoy zich voor het eerst in de kijker en scoort met deze formatie een hit met 'Cupid's Chokehold'. Hoewel de band niet uit elkaar is, komt hij in 2010 onder de artiestennaam Travie McCoy met zijn solodebuut Lazarus en de bijbehorende eerste single 'Billionaire'.

Op 5 augustus 1981 komt Travis McCoy ter wereld. Zijn vader is Haïtiaans en zijn moeder is van Ierse én Indiaanse komaf en samen met hen groeit hij op in het plaatsje Geneva in de staat New York. Op school ontmoet hij Matt McGinley bij de gymles.

Gym Class Heroes

Het klikt tussen Travis en Matt, vooral op het gebied van muziek en de twee worden al gauw vrienden. Niet lang daarna krijgt hun liefde voor muziek meer vorm door de oprichting van de groep Gym Class Heroes. Ze zoeken er andere bandleden bij, deze wisselen een aantal keer, maar de band begint al snel wat kleine succesjes te boeken. In 2001 is de eerste release en er volgen er meer. Het absolute hoogtepunt is de single 'Cupid's Chokehold' (een track met een sample van Supertramps 'Breakfast In America') dat in 2006 een wereldwijde hit wordt. 

2008

Voor Travis is 2008 een heftig jaar. In het kort: zijn relatie met zangeres Katy Perry (met wie hij praktisch verloofd was) komt tot een einde, hij wordt gearresteerd nadat hij iemand in het publiek een klap verkoopt na een racistische opmerking en hij bekent dat hij vanaf zijn vijftiende verslaafd is aan verdovende geneesmiddelen. Het jaar erna gebruikt hij vooral om zijn zaakjes weer wat op orde te brengen.

Lazarus

Hoewel Gym Class Heroes niet uit elkaar of officieel gestopt is, maakt Travis een soloplaat dat in 2010 uitkomt onder de titel Lazarus. Hij brengt dit solodebuut uit onder de artiestennaam Travie McCoy. De eerste single is 'Billionaire', een samenwerking met R'nB-zanger Bruno Mars. Op deze plaat staat ook de single 'We'll Be Alright', een cover van de Britse rockband Supergrass, die in 1995 de originele versie 'Alright' uitbracht. Toevallig ging Supergrass uit elkaar in de week dat Lazarus uitkwam.