Linde Schöne

Linde Schöne

"Ik ging een week de studio in en kwam er uit met drie tracks en een relatie." Zo gaat het een beetje met Linde. Deze Nijmeegse R&B singer-songwriter is nu al toonaangevend. "Ze is bepaald geen schattig zangpopje" - 3voor12

"Ik wil bij de Ark."

Dat was zo ongeveer de openingszin van Linde Schöne (1993) tegen Vincent Patty alias Jiggy Dje, eigenaar van het Noah’s Ark label. Jiggy was in Nijmegen met Great Minds, en Linde vond dat haar tijd gekomen was. Zo kwam Linde aan een label.

Nederlandstalige muziek vaak niet zo leuk

Linde is niet zo'n singer-songwriter die lang blijft pielen op een gitaar, om er vervolgens een andere versie van te maken met beats. Ze vond Nederlandstalige muziek vaak niet zo leuk, maar de hiphop wel. Ze leert zichzelf aan om op de piano een hiphop vibe te creeëren en zo ontstaat haar muziek.

 

Songs van Linde Schöne

Artiesten

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen

Als je deze optie kiest worden je gegevens opgeslagen in een cookie. We gebruiken deze cookie alleen zodat je deze gegevens niet elke keer opnieuw hoeft in te vullen.

Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement