Meer NPO
STER Advertentie

Waltzburg

Waltzburg

Maandag 6 augustus 2018 - 09:00 uur

Ze wonnen eerder dit jaar de 3FM Sziget On Stage Contest en staan dus later deze maand op het beroemde Hongaarse festival! Eigenlijk konden we niet anders dan de Nijmeegse band Waltzburg 3FM Talent van augustus maken.

Je mixt Vampire Weekend, Modest Mouse en Real Estate met elkaar en dan krijg je de sound van Waltzburg. Vier maanden lang hebben de Nijmegenaren in de Epic Rainbow Unicorn studio (ja echt, die bestaat en zit in Utrecht) met Simon Akkermans aan hun muziek gewerkt. Daarna hebben ze lekker veel kunnen spelen bij de Popronde en waren ze al te vinden op Noorderslag 2018. 

Hoe het allemaal begon

De vriendengroep begon ooit met muziekmaken onder de naam Wolves Dressed In Sheep waarmee ze in 2015 een EP uitbrachten. Toch merkten ze dat de naam niet werkte en dat het tijdens aankondigingen altijd misging, vertellen ze in 3voor12 Radio. "En sinds we met Simon (C-mon & Kypski) hebben gewerkt voelt het ook als een nieuwe band," vertelt gitarist en zanger Menno. 

Dus daar is Waltzburg! Ze hebben inmiddels twee tracks uit: 'Ghost' en 'Neon'. Die laatste ga je de komende maand lekker vaak op 3FM voorbij horen komen.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sziget 2018

Sinds een paar jaar organiseert 3FM samen met Sziget een wedstrijd voor Nederlandse artiesten om een plekje op het festival te bemachtigen. Afgelopen april gingen tientallen muzikanten de strijd met elkaar aan. Uiteindelijk werd Waltzburg door o.a. 3FM-dj's Frank en Wijnand gekozen als winnaars.

Meer muziek

Het is nog even wachten op meer muziek van Waltzburg. Er ligt aardig wat klaar, maar vooralsnog is het niet bekend wanneer dit naar buiten wordt gebracht. Heb geduld!

Om deze spotify playlist te luisteren moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op 3FM