STER Advertentie

Indian Askin

Vrijdag 29 januari 2016 - 11:06 uur

Steekwoorden: Lust For Live // Gitarig // Nu-Punk // Fucking Vet

Tijdens Noorderslag 2016 kon je niet om ze heen. Indian Askin speelde op de zaterdag maar liefst vijf shows in Groningen. Van kleine sessies tot grotere showcases met als stomend hoogtepunt een ijzersterke show op Noorderslag zelf. En elk van die shows was belachelijk goed.

'Really Wanna Tell You'

We hielden ze al een tijdje in de gaten, maar 3FM is nu defitinief fan van Indian Askin. En daarom benoemen we ze met hun nieuwe single 'Really Wanna Tell You' tot 3FM Serious Talent.

Waarom Indian Askin?

Check de track hieronder en probeer je hoofd stil te houden. Precies: dat is onmogelijk. Indian Askin maakt scherpe liedjes met psychedelische invloeden die net even anders klinken dan alle andere scherpe liedjes met psychedelische invloeden. En juist daarom is het zo lekker. En dat ze dan live ook nog een belachelijk goed zijn, maar het plaatje compleet. Na het zien van een show kun je maar één ding denken: ik wil ook in die band spelen.

Voor wie is Indian Askin?

Liefhebbers van gitaren zitten sowieso goed. Maar ook fans van gewoon goede liedjes zijn hier op hun plek. Indian Asking geeft een frisse draai aan psychedelische gitaarmuziek. Een draai die bijzonder goed in het gehoor ligt. En dan is er ook nog eens voor de tekstenluisteraars een hoop grappigs te ontdekken in de liedjes van Indian Askin.

Ik wil meer weten

Duik de diepte in. Check bijvoorbeeld de sessie die Indian Askin in onze 3FM On Stage Container deed. Of check wat 3voor12 over ze te zeggen heeft. Op de hoogte blijven van hun bewegingen doe je natuurlijk via de Facebook van Indian Askin.

Foto: Karen Rosetszky

Waar kan ik ze live checken?

Check de titelloze debut-ep

Meer 3FM Talent bands

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen

Als je deze optie kiest worden je gegevens opgeslagen in een cookie. We gebruiken deze cookie alleen zodat je deze gegevens niet elke keer opnieuw hoeft in te vullen.

Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement