Meer NPO
STER Advertentie

OIJ

Donderdag 30 juli 2015 - 10:35 uur

OIJ is op donderdag 30 juli door Domien uitgeroepen tot 3FM Serious Talent!

OIJ (Fotograaf: Simone van Beek)

De Amsterdamse producer OIJ wist 3FM te betoveren met zijn muziek en zijn dazzling lichtshow. Valentijn Crouwel, zoals de producer werkelijk heet, maakte overigens al eerder indruk. Hij werd namelijk met zijn voormalige band The Crowns in 2011 3FM Serious Talent. Nu is de beste man solo gegaan en heeft hij een heel ander geluid ontwikkeld. Nieuwe ronde, nieuwe kansen dachten wij zo en daarom had Domien op donderdag 30 juli de eer om hem – opnieuw – tot 3FM Serious Talent te bekronen!

Only In Japan

OIJ omschrijft zichzelf als een trip naar verblindende neon verlichte steegjes en eindeloze creativiteit van Japanse subculturen. Zijn verbeelding van het Japanse nachtleven uit zich in ruimtelijke cinematic soundscapes, bodemloze synthesizers en obscure maar toch verrassend dansbare refreinen. Live zet hij een tandje extra bij met een verblindende lichtshow. Geen wonder dus dat zijn eerste single 'Blinded' heet.

Blinded

De debuuttrack die in juni 2015 verscheen is geschreven in samenwerking met Thijs van der Klugt (Baskerville), Sebastian Duthil (CUT_) en Marnix Dorrestein (IX). De Amsterdamse singer-songwriter zet met de song vraagtekens bij het ontsnappen uit de dagelijkse realiteit door middel van een roekeloos nachtleven. Dat laatste raden wij natuurlijk niet aan, maar misschien is het wél verstandig om je zonnebril op te zetten...

Meer 3FM Talent bands

Populair op 3FM