Meer NPO
STER Advertentie

The Brahms

Zondag 7 juni 2015 - 21:29 uur

The Brahms zijn op zondag 7 juni verkozen tot 3FM Serious Talent.

The Brahms (Fotograaf: Vincent Boon)

The Brahms kwamen langs bij Roosmarijn in 3voor12 en maakten in de 1uurservice van Xnoizz binnen een uur een tof nummer. Een aantal andere wapenfeiten bleef ook niet onopgemerkt, waaronder dat de band onder andere support was voor OK GO en The Kooks. Deze 'meters' vallen op. Zoveel zelfs dat The Brahms bij Barend en Wijnand op zondag 7 juni tot 3FM Serious Talent werden verkozen.

The Brahms

The Brahms zijn ontstaan op de Herman Brood Academie en staan garant voor een mix van Afrikaanse grooves en dansbare indiepop. Na het winnen van de Utrecht Popprijs in 2014 begon de band met het opnemen van hun eerste EP. Deze maakten zij in samenwerking met Huub Reijnders in de Wisseloord Studios. Twee jaar later, op 3 maart 2015, was 'ie daar eindelijk: de debuut EP Meraki. Dit betekent zoiets als iets waar je al je energie, moeite, hart en ziel in hebt gestopt. Toepasselijke titel dus!

Single 'Golden'

In het jaar voor de release van hun eerste EP Meraki speelden The Brahms al in de grootste zalen van Nederland. Zo deden ze de aftershow voor The Kooks in de Heineken Music Hall en waren ze het support voor OK Go in de grote zaal van Paradiso. De komende tijd doet de band vooral eigen shows in onder andere het Paard van Troje, Mezz, Paradiso en Hedon. Bovenop alles is de single 'Golden' aan de playlist van 3voor12 toegevoegd! Nog niet gehoord? Check 'm hieronder!

Meer 3FM Talent bands

Populair op 3FM