Meer NPO
STER Advertentie

Town of Saints

Maandag 7 oktober 2013 - 22:15 uur

Town of Saints is met het nummer 'Carousel' uitgeroepen tot 3FM Serious Talent.

Town of Saints is uitgeroepen tot 3FM Serious Talent, dat maakte Matthijs van Nieuwkerk maandagavond 7 oktober bekend in De Wereld Draait Door.

Town of Saints begonnen in Oostenrijk

De band komt uit Groningen, maar de Finse violist Heta Salkolahti geeft een Scandinavisch tintje aan Town of Saints. Zanger Harmen Ridderbos en zingende violist Heta Salkolahti ontmoetten elkaar in 2010 in Oostenrijk. De vonk sloeg over en de twee besloten samen muziek te maken. Sindsdien touren ze door heel Europa. De Nederlandse drummer Sietse Ros sloot zich in 2013 bij Town of Saints aan.

Hollandse Nieuwe

Harmen en zijn Finse vriendin Heta werden eerder dit jaar al opgemerkt door 3voor12 Radio. Town of Saints werd in oktober 2013 uitgeroepen tot Hollandse Nieuwe van de Maand. Ook stond de band met hun nummer 'Carousel' in het Favorite lijstje van Roosmarijn.

Town of Saints is 3FM Serious Talent

Het debuutalbum Something To Fight With verscheen op vrijdag 4 oktober 2013. Met de track 'Carousel', die ook op deze plaat staat, is Town of Saints uitgekozen tot 3FM Serious Talent. Matthijs van Nieuwkerk mocht de band het blijde nieuws vertellen voor aanvang van hun optreden bij De Wereld Draait Door van maandag 7 oktober. Bekijk hieronder het fragment.

Tower of Saints - 'Carousel' live bij De Wereld Draait Door

Populair op 3FM