Meer NPO
STER Advertentie

Kensington

Zondag 1 augustus 2010 - 22:00 uur

Het jeugdige Kensington zit ook als Serious Talent  bij de lichting van augustus 2010. Onvervalste indierock.

Het is altijd prettig een band in een hokje te stoppen. Kensington kun je in het hokje indierock stoppen. Kun je daar wat mee?

Borders

Op 16 juli 2010 heeft de band het debuutalbum Borders helemaal kant en klaar. Geproduceerd door James Kenosha in het Engelse Leeds.  Het album is opgenomen in de studio  van  Nick ‘Peanut’ Baines, de toetsenist van Kaiser Chiefs. De mastering was in handen van een andere Engelsman, John Davis (o.a. U2, Arctic Monkeys en Snow Patrol). Op 17 juli had Kensington een lanceringsfeestje in de Utrechtse Ekko.

Youth

De eerste single is 'Youth' en dat is dan ook meteen het nummer waarmee Kensington Serious Talent is. Het nummer is al eerder op EP uitgebracht en dat heeft de band geen windeieren gelegd. Hierna had de band een platendeal op zak.

Onlangs verzorgde Kensington de voorprogramma’s van zowel Coheed and Cambria als Bombay Bicycle Club.

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen

Als je deze optie kiest worden je gegevens opgeslagen in een cookie. We gebruiken deze cookie alleen zodat je deze gegevens niet elke keer opnieuw hoeft in te vullen.

Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement