Nu op 3FM: -

Marten Fisher

Vrijdag 31 juli 2015 - 14:50 uur

Marten Fisher is op vrijdag 31 juli bij Gerard Ekdom verkozen tot 3FM Serious Talent!

Marten Fisher werd ooit geïnspireerd door de housetapes van zijn zus om muziek te maken, maar het was pas jaren later dat de singer-songwriter in hem ontwaakte. Helemaal afscheid nemen van zijn achtergrond heeft hij gelukkig niet gedaan, zoals op de zomerse single 'Solstice' te horen is. Gerard heeft de track zo vaak gedraaid dat hij op z'n laatste dag Marten wel móest verrassen. Waarmee? Met het nieuws dat hij 3FM Serious Talent is!

Marten Fisher

Begin jaren 90 begon Marten met het produceren van housemuziek die vervolgens bij verschillende labels op vinyl werd uitgebracht. Hij kwam er zelfs bij één te werken: dancelabel Spinnin' Records. Het Young Art Festival in 2012 bracht een onverwachte verandering op z'n carrièrepad teweeg. Daar zag hij Stefany June op het podium staan en voelde hij ineens de urge om live muziek te maken in plaats van deze te draaien. Eenmaal thuis aankomen kocht hij een gitaar en begon de transformatie. Eén van zijn eerste liedjes, 'Boulevard', werd zelfs opgepikt door Coldplay. Een beter begin kun je natuurlijk niet verzinnen.

Soltice

De single 'Solstice' kwam al snel onder de aandacht bij 3FM en leverde hem een plekje op bij Giel eh... Domien in de ochtend! Het is de eerste track van zijn debuut-EP waarvan de releasedatum nog even in een mysterie gehuld blijft. Gelukkig kunnen we ondertussen wel genieten van 'Solstice' én van de bijbehorende sixties clip!

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen