Nu op 3FM: -

WOOT

Zondag 7 juni 2015 - 18:29 uur

WOOT werd op zondag 7 juni benoemd tot 3FM Serious Talent.

WOOT (Fotograaf: Jaanika Jüris)

De naam WOOT heb je vast al eens eerder voorbij zien komen. Zo won de band namelijk via 3FM een podiumplek op Welcome To The Village en in dezelfde week werd de single 'Don't You' DJ Favorite van Frank ♥. Daarnaast wisten ze ook de minuut van DWDD te nailen. Alle reden dus om WOOT op zondag 7 juni door Herman Hofman te laten bekronen tot 3FM Serious Talent.

WOOT

WOOT bestaat uit het drietal Tobias Wolring (zang, gitaar), Sebastiaan Simoen (basgitaar) en Thijs van Teijlingen (drums). In 2011 wonnen zij de Grote Prijs van Nederland en dat opende deuren: de band wist zich hierdoor al in de kijker te spelen op festivals als South By Southwest (SXSW, Austin Texas), Reeperbahn en Crossing Border Eurosonic. Maar ondanks al dit succes, besloten de mannen om een nieuwe koers te varen.

Nieuwe koers

Na twee EP's besloot de band een andere weg in te slaan, waarin zij bluesrock, pop elektronische muziek combineren. Denk à la Jim Morrison (The Doors) op frontzang bij Disclosure. Deze sound viel nóg meer op! De mannen tekenden bij het label van Caro Emerald en de derde EP is inmiddels in de maak. De single 'Don't You' is het eerste resultaat.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen