MetMichiel Lowlands Specials 2014

Vrijdag 25 juli 2014 - 16:02 uur

Ga goed voorbereid Lowlands in met de MetMichiel Specials, met daarin de ins en outs over o.a. QOTSA, Triggerfinger en Stromae!

Muziekliefhebbers uit alle windstreken strijken vanaf 15 augustus weer drie dagen neer in Biddinghuizen om te genieten van de meest diverse muziek. Kun je er niet bij zijn, of ben je erbij maar kun je niet wachten tot het zover is? Dan zit je hier goed met heel veel Lowlands (voor)pret.

Michiel heeft namelijk een aantal artiesten die op Lowlands zullen optreden in de spreekwoordelijke spotlights gezet. Hij licht ze uit in uitgebreide Specials.

Queens Of The Stone Age

Queens Of The Stone Age is een van de grote namen op Lowlands. Josh Homme en co. weten wel raad met festivals. De tweede show van de Amerikaanse rockers ooit was voor 30.000 mensen op het Belgische Pukkelpop festival.

>> Bekijk en beluister de Special

Imagine Dragons

Met hun debuutalbum uit 2012 vol aanstekelijke hits en hun strakke spectaculaire live-shows veroverden de mannen van Imagine Dragons binnen no-time de wereld. Nog geen twee jaar na het verschijnen van hun debuut zijn ze één van de grote namen op Lowlands. Michiel vertelt je het verhaal van de band en het album.

>> Naar de Imagine Dragons Special

Volbeat

In 2013 brengt Volbeat hun vijfde studioalbum uit, Outlaw Gentlemen & Shady Ladies. Hoe bekend is deze Deense metalrock band in Nederland? En waar halen zij inspiratie vandaan? Dat hoor je in de Special.

>> Beluister hier de hele Special over Volbeat!

Triggerfinger

De drie mannen uit België vertellen in de Special alles over de oprichting van de band, maar ook over hun debuutalbum, de cover die alles op z'n kop zette én hun recente album By Absence Of The Sun.

>> Check hier de Special over het Belgische rocktrio

Kensington

Het verhaal van Kensington begint in 2002 als Casper Starreveld en Jan Haker op school de opdracht krijgen om een popliedje te schrijven. Samen met klasgenoten Luuk en Lukas vormen ze de gelegenheidsband de TwoBeez (van klas 2B). Inmiddels is de band uitgegroeid tot een enorm populaire act.

>> Naar het verhaal van Kensington

Kaiser Chiefs

Kaiser Chiefs staan al tien jaar garant voor springende festivalweides en dampende concertzalen. In 2005 braken de jongens door met hun super aanstekelijke song 'Oh My God'. Met hun indie rock om op te springen, met een vleugje punkrock uit de jaren '70, denk aan The Clash en The Sex Pistols, maken ze van elk festival een feestje! 

>> Hier vind je de Kaiser Chiefs Special

Stromae

Paul van Haver, alias Stromae, een verbastering van maestro, is drie jaar na zijn doorbraakhit 'Alors On Danse' heel hard op weg om wereldberoemd te worden.

>> Check hier het verhaal achter deze Brusselse artiest

Vance Joy

Vance Joy is een singer-songwriter uit Melbourne die in 2013 zijn eerste EP God Loves You When You’re Dancing uitbrengt. Daarop staat ook het nummer 'Riptide', dat een enorme hit wordt in zijn thuisland. Begin 2014 scoort hij er ook een 3FM Megahit mee en wordt bekendgemaakt dat hij op Lowlands zal spelen.

>> Naar de Special over Vance Joy

----------

3FM op Lowlands

3FM is er alle drie de dagen bij op Lowlands en doet uitgebreid verslag voor je op radio en online!

>>> Naar 3FM.nl/lowlands

Lowlands 2014

Er staan natuurlijk nog veel meer artiesten op Lowlands die je zeker niet wil missen. Meer daarover op de Lowlandssite!

>>>>  Check hier de Lowlandssite

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen