Artiesten Special: Paramore

Maandag 25 maart 2013 - 23:00 uur

Check het verhaal van Paramore; de alternatieve punkpopband uit Franklin Tennessee die heel wat 'personal issues' heeft moeten overwinnen.

Hierboven kun je het hele verhaal beluisteren van Paramore: Vanaf het begin, wanneer de 13-jarige Hayley Williams naar Franklin Tennessee verhuist en daar Josh en Zac Farro en Jeremy Davis tegenkomt. In de Artiesten Special kom je erachter hoe deze vier samen aan de slag gingen, welke albums ze maakten en wat er allemaal mis ging, waardoor de broertjes Farro in 2010 besloten om er mee te stoppen. En het vertelt hoe het daarna verder is gegaan met Hayley en co. Ook zit er heel veel muziek in de Artiesten Special, en twee tracks van Paramore krijgen nog eens extra aandacht in dit verhaal.

'Mysery Business' - de internationale doorbraak

De eerste is 'Mysery Business', de eerste single van het tweede album Riot!. Voor tekstschrijfter Hayley is dat nummer een keerpunt. Dat is het meest eerlijke liedje dat ze tot dan toe geschreven heeft. Het is ook het eerst nummer van de band dat wereldwijd wordt uitgebracht. Hoewel de single nog niet overal in de charts opduikt, betekent het wel hun doorbraak, ook buiten de VS.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

 

‘Ignorance’ - over de ‘personal issues’

In 2008 cancelt Paramore meerdere optredens van hun Europese tour vanwege ‘personal issues’. Die lossen ze daarna op, tenminste dat zeggen ze. Begin 2009 beginnen ze aan hun derde album Brand New Eyes. Dan blijkt dat er toch nog behoorlijk wat onuitgesproken issues zijn en die verwerkt Hayley in haar teksten. Daarom is het voor haar moeilijk om bijvoorbeeld ‘Ignorance’ voor het eerst te laten horen aan de rest van de heren.

Hayley: 'The first half of the proces was spend here, in Franklin, writing. And it was just torture to sit around with all these thoughts that I knew had to get out, but how was I gonna say that to the guys. How was I gonna ‘Ignorance’ to them for the first time. Once I finally did, all the anger kinda sort of came flushing out of me. And I was able to get rid of it. And then that was only the beginning for the guys you know.'

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen