Zeroes Album Special: Demon Days - Gorillaz

Dinsdag 12 februari 2013 - 23:00 uur

De ins- en outs over Demon Days, het Zeroes album van de eerste virtuele band van de wereld!

De zanger van de band, Damon Albarn, ging eind jaren ‘90 toen z’n relatie op de klippen liep samenwonen met een getalenteerde striptekenaar en vriend van de band, Jamie Hewlett. Hij was ook net z’n vriendinnetje kwijt en kon wel een roommate gebruiken. Op een avond zaten de twee MTV te kijken en waren het helemaal zat, zo-veel troep.

Gorillaz-album nummer 2: Demon Days

En zo ontstond de eerste virtuele band van de wereld: Gorillaz bestaat in de clips en op de - zeker voor de tijd extreem uitgebreide - website uit zanger 2D, bassist Murdoc Niccals, gitarist Noodles en drummer Russell Hobbs. In 2005 komt de band met het tweede album Demon Days.

Gorillaz ft De La Soul - 'Feel Good Inc'

Op de leadsingle van Demon Days zijn drie rappers te horen die in de ‘90’s grote hits scoorden met nummers als 'Me My Self & I' en 'Ring Ring Ha Ha Hey': De La Soul. De samenwerking met Gorillaz bleek een schot in de roos, want ze zouden in 2010 ook weer mee doen op het derde album Plastic Beach.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Dare' met Shaun Ryder

Shaun Ryder, ooit zanger van Black Grape, was in de studio om wat zangpartijen op te nemen en vond het volume van z’n headphones te zachtjes. Terwijl de technicus het steeds harder zet zei Shaun: “It’s coming up. It’s coming up'. It’s there.” Dat zou dan ook de titel van zijn track worden, waarbij there met t h e werd veranderd in Dare me d a, omdat het nou eenmaal zo klonk door het Manchester-accent van Shaun.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

 

>> Meer (Album) Specials

>> Meer over Zeroes Request (editie 2013)

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen