Zeroes Album Special: Employment - Kaiser Chiefs

Maandag 11 februari 2013 - 23:00 uur

Elke avond tijdens Zeroes Request (editie 2013) hoorde je in MetMichiel een Special over een bijzonder album uit die tijd. Beluister het verhaal achter Employment van Kaiser Chiefs. 

Als je het nou hebt over dé festivalband van de Zeroes, dan heb je het wel over de band die ons voorzag van anthems als 'Oh My God' en 'I Predict a Riot'. Inderdaad, Kaiser Chiefs!

Debuutalbum Employment

In 2005 speelden ze voor het eerst in Nederland tijdens het bandjesfestival London Calling in Paradiso en daarna ging het hard met dit vijftal uit Leeds. Datzelfde jaar stonden ze al op Pinkpop en Lowlands, twee Nederlandse festivals waar ze met elk nieuw album eigenlijk weer naartoe terug keerden. In het voorjaar van 2005 kwam Employment uit, het debuutalbum van Kaiser Chiefs. 

Kaiser Chiefs 'Oh My God'

Als Kaiser Chiefs viel de band gauw in de gratie van het toonaangevende Britse muziektijdschrift NME. Hun single 'Oh My God', eigenlijk niet meer dan een veredelde demo, opgenomen op de slaapkamer van drummer Nick, werd uitgeroepen door het blad tot single van de week.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'I Predict A Riot'

Ze zijn gemaakt om live te spelen, en ook al is dit nummer inmiddels alweer 8 jaar oud, het zorgt nog altijd voor een instant party gevoel. Want blijf maar eens stilzitten op deze!

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

 

 

>> Meer (Album) Specials

>> Meer over Zeroes Request (editie 2013)

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen