Meer NPO
STER Advertentie

Dit zijn de 5 Essential Tracks van Armin van Buuren

Dit zijn de 5 Essential Tracks van Armin van Buuren
Bullet-Ray

Maandag 12 februari 2018 - 09:36 uur

Michiel Veenstra spreekt Armin van Buuren over zijn liefde voor obscure radio, het ontdekken van nieuwe muziek met zijn vader en de beroemde drum break van Phil Collins. En natuurlijk praten ze over de vijf liedjes die Armin maken wie hij is. Door welke muziek is hij zelf achter de mixtafel gekropen?

Drums please

Net als bij Tash Sultana, is 'In The Air Tonight' van Phil Collins ook voor Armin van Buuren een grote inspiratiebron. Armin: "Ik ken het nummer al 25 jaar, maar elke keer als ik het hoor, raakt het me. Voor dit nummer kun je me midden in de nacht wakker maken en ik zal nog steeds blij zijn." Op de vraag van Michiel of hij een dashboard drummer is wanneer die beroemde drums beginnen, kan er natuurlijk maar één antwoord gegeven worden...

Radiodier in hart en nieren

Michiel sprak Armin in zijn eigen radiostudio, waar hij zelf ook radio maakt. Michiel: "Het was geen kinderachtige studio waar we stonden, je merkt aan alles dat Armin ook een radiodier is. Daarom vond hij het volgens mij extra leuk om deze verhalen te vertellen."

Wat Michiel het meeste raakte aan Armin z'n verhalen was hoe hij samen met zijn vader vroeger op zoek ging naar nieuwe muziek: "Je ziet het helemaal voor je, hoe zijn vader met een guppie van acht aan z'n hand naar de lokale platenzaak gaat en dat ze daar samen naar muziek gaan luisteren. Heerlijk!"

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kijkje in het hoofd van Armin

Benieuwd hoe het er in het hoofd van Armin aan toe gaat? Dan moet je 'Little Fluffy Clouds' van The Orb opzetten. "Wanneer je naar een album of nummer van The Orb luistert, word je meegenomen naar een andere dimensie. Het neemt je echt mee naar een andere wereld. Wanneer ik verdrietig ben of me eenzaam voel, dan zet ik een nummer van The Orb op. Dat is mijn safe zone. Als je écht wilt weten wat er in mijn hoofd omgaat, luister naar The Orb." Oké, we will, Armin... we will!

De 5 Essential Tracks Podcast

Elke week hoor je Michiel ook op KX Radio met zijn 5 Essential Tracks Podcast, op maandag tussen 14:00 en 15:00 uur. Je checkt de podcast hier.

Meer zien?

Bekijk meer 5 Essential Tracks van andere artiesten via het 5 Essential Tracks Youtube-kanaal

Meer 5 Essential Tracks

Populair op 3FM