Oranje helpt John de Bever aan hit

Zaterdag 12 augustus 2017 - 15:58 uur

Maar liefst 37 jaar lang heeft John de Bever moeten wachten op een opvolger van zijn debuuthit…

En uitgerekend elf voetbaldames hebben er voor gezorgd dat hij voor een tweede keer succes heeft in de Mega Top 50. In 1980, toen John nog een kleine Johnny was van veertien, scoorde hij een hitje met 'Als Ik Later Eens Trouw'. Het lied, waarin hij bezingt dat hij alleen wil trouwen met iemand die op z’n moeder lijkt, bereikte de 28e plaats. De tekst is echter geen waarheid geworden, want John de Bever is wel getrouwd, maar dan met zijn vriend en manager Kees en die ziet er echt heel anders uit dan moeder De Bever.
 

Van zingen naar voetballen

Na dat ene hitje legde John zich toe op het voetballen. Hij speelde een blauwe maandag profvoetbal bij FC Dordrecht en in België, maar maakte vooral naam als zaalvoetballer. Tijdens het wereldkampioenschap in 1997 in Brazilië werd hij zelfs uitgeroepen tot de beste zaalvoetballer ter wereld.
 

Van voetballen naar zingen

De hit 'Jij Krijgt Die Lach Niet Van Mijn Gezicht' bracht De Bever al uit in 2015. De Mega Top 50 bereikte hij er niet mee, maar de knaller bleef wel in het geheugen van veel feestvierders hangen. Vorig jaar bracht John al een voetbaltekst uit van het nummer; na het kampioenschap van PSV schreef hij er een PSV-versie voor. Dit jaar adopteerde het Nederlands dameselftal het nummer als hun lijflied. John, helemaal vereerd, schreef er wéér een nieuwe tekst op en mocht zijn hit zelfs ten gehore brengen bij de huldiging van de dames, nadat die Europees Kampioen waren geworden. Dat brengt De Bever deze week net over de doellijn van de Mega Top 50: hij komt binnen op 48!
 

Meer MT50 Nieuws

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen