Mega Top 30 (AVROTROS)
AVROTROS

Malinese Aya Nakamura scoort eerste hit buiten Frankrijk

  1. Nieuwschevron right
  2. Malinese Aya Nakamura scoort eerste hit buiten Frankrijk

'Djadja' is de zomerse debuuthit van Aya Nakamura in de Mega Top 50. De Franse zangeres, die geboren is in Mali, is in Frankrijk retepopulair, maar is in ons land nog redelijk onbekend. 'Djadja' komt binnen op 46.

Van Mali naar Frankrijk

Mali is een Afrikaans land, net ten zuiden van de Sahara, en dertig keer zo groot als Nederland. Toch heeft het land evenveel inwoners als het onze. Als één van die inwoners werd, op 10 mei 1995, Aya Danioko geboren. De kleine Aya verhuisde met het gezin naar Frankrijk, rolde de muziek in en koos als artiestennaam Aya Nakamura. Dat klinkt ineens heel Japans, in plaats van Afrikaans. En dat klopt ook, want ze vernoemde zich naar het Japanse personage Hiro Nakamura uit de Canadese tv-serie Heroes.

Tweede Malinese hit in Mega

Aya is niet de eerste artiest uit Mali met een Mega Top 50-hit. In 2004 ging Salif Keita haar al voor; hij scoorde een hit samen de Franse dj Martin Solveig. 'Madan' bereikte toen echter slechts de 45e plaats. 'Djadja' is inmiddels al Aya’s zevende single sinds 2015 en de eerste die gaat uitgroeien tot een écht grote hit. Na een top 10-hit in Frankrijk is Nederland pas het tweede land waarin het nummer de bovenste vijftig bereikt, maar ongetwijfeld gaan er meer landen volgen!

120 miljoen views

De videoclip van 'Djadja' is in vier maanden tijd al liefst ruim 120 miljoen keer bekeken op YouTube.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie