Mega Top 30 (AVROTROS)
AVROTROS

Lucas & Steve halen Brandy onder het Mega-stof vandaan

  1. Nieuwschevron right
  2. Lucas & Steve halen Brandy onder het Mega-stof vandaan

Lucas & Steve zijn al weer toe aan hun vijfde hit. De dj's hebben dit keer een track van de Amerikaanse Brandy, de zangeres die al eens op nummer 1 stond in de Mega Top 50, onder het stof vandaan gehaald. Met 'I Could Be Wrong' zijn ze de hoogste nieuwe op 34.

Vette hit vs. babyluiers

24 jaar geleden, toen de kleine Lucas de Wert en Steven Jansen nog in Maastricht in de luiers lagen, had de Amerikaanse R&B-zangeres Brandy Norwood al een vette hit met haar debuutsingle 'I Wanna Be Down'. De track stond in 1994 op 1 in de Amerikaanse R&B-lijst, behaalde in de algemene lijst een top 10-notering en eindigde in Australië en Nieuw-Zeeland vlak onder de top 10. In Nederland bleef 'I Wanna Be Down' echter buiten beeld, maar daar komt nu verandering in. Lucas & Steve maakten een remix van het nummer en doopten het om tot 'I Could Be Wrong'. En zie: gedrieën scoren ze er de hoogste binnenkomer mee in de nieuwe Mega Top 50.

>> Lees ook: Lucas & Steve doen een gooi naar de zomerhit van 2018

Remixes

Lucas & Steve weten maar al te goed hoe ze een bestaand nummer moeten bewerken, want vorig jaar bereikten ze al achter 'Despacito' de tweede plaats met 'Up Till Dawn', wat een bewerking was van 'On The Move' van Barthezz. Baas boven baas blijft echter Brandy, want die heeft al een nummer 1-hit op haar naam staan: in 1998, samen met Monica, met 'The Boy Is Mine'.

Lees verder onder de video.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Lucas & Steve top 3

Lucas & Steve staan met 'I Could Be Wrong' voor de vijfde keer in de Mega Top 50. Hun eerste hit scoorde het duo twee jaar geleden aan de hand van collega-dj Sam Feldt. Hieronder check je de grootste drie hits van Lucas & Steve.

#3: 'Keep Your Head Up' (met Firebeatz & Little Giants)

  • Jaar: 2017
  • 7 weken in de lijst
  • Hoogste positie: #29

#2: 'Summer On You' (met Sam Feldt & Wulf)

  • Jaar: 2016
  • 19 weken in de lijst
  • Hoogste positie: #5

#1: 'Up Till Dawn (On The Move)'

  • Jaar: 2017
  • 25 weken in de lijst
  • Hoogste positie: #2

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie