Mega Top 30 (AVROTROS)
AVROTROS

David Guetta weet van geen ophouden in Mega Top 50

  1. Nieuwschevron right
  2. David Guetta weet van geen ophouden in Mega Top 50

Het is Guetta-gekte in de Mega Top 50! De Franse topproducer komt deze week met twee tracks tegelijk de hitlijst binnen en staat maar liefst met vier tracks genoteerd!

Nog maar drie weken geleden scoorde Guetta met 'Like I Do' zijn 35e hit en daar komen nu, via 'Flames' en 'Mad Love', nummers 36 en 37 bij. En dat staat de Fransman ook nog altijd in de Mega Top 50 met zijn 34e hit: 'So Far Away' (met Martin Garrix).

#36: David Guetta & Sia - 'Flames'

Op 'Flames' werkt David al weer voor de vierde keer samen met de Zweedse Sia. Het leverde de zangeres zeven jaar terug wel haar grootste hit op, toen ze samen met 'Titanium' de tweede plek bereikten. 'Flames' is hit nummer zestien voor Sia.

Vier hits in één lijst, dat overkomt je als artiest eigenlijk pas als je dood bent… Michael Jackson en Amy Winehouse bijvoorbeeld, die presteerden dat ook, maar dit hadden daar eerst een overdosis medicijnen of wodka voor nodig. Misschien toch maar verstandig om David Guetta eens de pols te gaan voelen?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

#39: Sean Paul & David Guetta & Becky G - 'Mad Love'

Op 'Mad Love' hoor je zang van de Jamaicaan Sean Paul en de Amerikaanse zangeres Becky G. Sean Paul kan wat David Guetta nog nooit gelukt is, namelijk een nummer 1-hit scoren. Sterker nog: Sean Paul heeft er al twee: in 2003 stond hij een weekje bovenaan met 'Get Busy' en vorig jaar herhaalde hij dat met Clean Bandit's 'Rockabye', waarmee hij zelfs zes weken lang de lijst aanvoerde.

Guetta kwam nooit verder dan drie keer de tweede plaats, maar dat is toch één plaatsje hoger dan de beste prestatie van Rebecca ‘Becky G’ Gomez. Zij behaalde vier jaar terug met haar debuut-hit 'Shower' een derde plek en is nu aan haar vierde notering toe. Aan 'Mad Love' zit ook nog een heel klein Nederlands tintje, want de track is mede geschreven door Nederlander Giorgio Tuinfort. Da’s geen kleine jongen, want hij won al twee Grammy awards, een Gouden Harp en een Gouden Kalf en werkte samen met niemand minder dan Michael Jackson, Rihanna, Avicii, Ariana Grande en Kinderen voor Kinderen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie