Meer NPO
STER Advertentie

Say what? Deze artiesten haten hun enorme hits

Say what? Deze artiesten haten hun enorme hits

Woensdag 12 september 2018 - 09:00 uur

Dan scoor je een enorme hit, waar alle fans helemaal op uit hun dak gaan, en dan vind je de track zelf maar he-le-maal niks. In artiestenland komt het maar al te vaak voor. En dus laten die artiesten hun mega-grote hit achterwege tijdens het concert. Gewoon, zomaar. Om uiteenlopende redenen.

Kokhalzen van 'Wonderwall'

“I can’t f**king stand that f**king song!” Duidelijke woorden van Liam, de helft van de broertjes Gallagher. Woorden die geen vertaling nodig hebben, toch?. Maar waarom kan het halve deel van Oasis die wereldhit nou niet aanhóren? “Elke keer als ik het nummer moet zingen, wil ik kokhalzen. Als ik naar Amerika ga en iemand vraagt me: ‘Are you Mr. Wonderwall?’, dan wil ik diegene neerslaan.” 

Afgewezen door Rihanna

'Come & Get It' werd in 2013 geproduceerd door Stargate, het Noorse dj dat ook muziek maakte voor - let op: Michael Jackson, Beyoncé, Coldplay, Sia, Katy Perry en Rihanna. En laat die laatste er nou net mee te maken hebben dat Selena 'Come & Get It' niet meer wilt zingen. "Het is voor mij moeilijk om het lied te zingen. 'Come & Get It' klinkt voor mij als een track die Rihanna afgewezen heeft", zegt ze erover. En da's niet zo gek, want dat is ook nog zo!

'Miljoen keer' op MTV

In een interview met Rolling Stone in 1993 zei Kurt Cobain: "Het is bijna een schande om 'Smells Like Teen Spirit' te spelen. Iedereen heeft zich zoveel op dat nummer gericht. Mensen hebben het een miljoen keer gezien op MTV. Het is in hun hersens gaan zitten. Tijdens een concerts kan ik nauwelijks door 'Teen Spirit' heen komen. Ik wil letterlijk mijn gitaar naar beneden gooien en weglopen."

Alleen voor $30 miljoen

Madonna houdt niet van het verleden, dus bewondering voor haar vroegere hits is niet te verwachten. “Ik weet niet zeker of ik 'Holiday' of 'Like a Virgin' ooit nog kan zingen”, gaf ze tien jaar geleden toe. “Ik kan het gewoon niet. Of iemand moet me $30 miljoen betalen.” 

'Shiny Happy People' niet naar de maan

Opgenomen als een grap, omdat het label van R.E.M. vroeg voor iets grappigs en up-tempo. Het werd één van de bekendste tracks van de band. Maar zanger Michael Stipe vindt er geen bal aan. “Als er één track was om R.E.M. te presenteren in de de ruimte, dan wil ik absoluut niet dat het 'Shiny Happy People' is." 

Alles voor de centjes

“Ik heb 'Gold Digger' nooit leuk gevonden", geeft Kanye West goudeerlijk toe. "Maar ik wist altijd al dat ik betaald zou krijgen om 'Gold Digger' te doen." Een dollar meer of minder zal Kanye een worst wezen.

Meer MT30 Nieuws

Kijk live naar 3FM

Populair op 3FM