Meer NPO
STER Advertentie

'Douze points' leveren Michael Schulte nu pas een hit op

'Douze points' leveren Michael Schulte nu pas een hit op

Zaterdag 1 september 2018 - 13:30 uur

Michael Schulte heeft zijn eerste hit te pakken in de Mega Top 50. Het duurde even, maar dan heeft de Duitse zanger ook wel wat. 'You Let Me Walk Alone' komt deze week binnen op plek 36 in de lijst.

Vier maanden wachten...

Douze points gaven zowel de Nederlandse televoters als de Nederlandse vakjury op 12 mei aan 'You Let Me Walk Alone' van Michael Schulte. Dit vonden wij al weer bijna een half jaar geleden het allerbeste liedje op het Eurovisie Songfestival. En dus… gebeurde er een half jaar niets… Totdat 'ie nu eindelijk met wat extra oostenwind tóch nog overgewaaid komt van Duitsland naar Nederland.

Vijfde Duitse Eurovisie-hit

Op het Songfestival eindigde Michael als vierde, achter de kippige Israëlische zangeres Netta met 'Toy', maar voor Waylon, die achttiende werd. Met deze late binnenkomst van 'You Let Me Walk Alone' hebben nu vijf Duitse Eurovisie-inzendingen de Mega Top 50 bereikt. De meest succesvolle is en blijft Nicole, die in 1982 met 'Ein Bisschen Frieden' in Nederland vier weken op de eerste en twee weken op de tweede plaats stond en daarmee zo’n beetje de succesvolste Eurovisie-hit ooit scoorde.

Kijk live naar 3FM