Meer NPO
STER Advertentie

Herman van 68 is de meest extravagante paradijsvogel van LL18

Herman van 68 is de meest extravagante paradijsvogel van LL18

Zondag 19 augustus 2018 - 14:24 uur

Als je over het Lowlands-terrein loopt kom je in elk hoekje of gaatje wel wat tegen. Eerst een pornocontainer, dan een random acapella optreden midden op het veld en als grote finale bij de Bravo is er Herman. Herman: de veel te coole ravekoning van de Lage Landen.

Showmannetje

Herman loopt al tien jaar op festivals rond in extravagante outfits. Als je dit jaar op Down The Rabbit Hole was, is de kans groot dat je hem daar ook tegen het fabuleuze lijf bent gelopen!

Herman beperkt zich niet alleen tot Nederland, want ook op het Hongaarse Sziget had hij het goed naar zijn zin: "Ik was er in 2012 en 2013 en vond het fantastisch! Het eerste jaar is er een foto van me gemaakt en het jaar daarop stond die op de billboards! En voor een Hongaarse krant werd ik ook geïnterviewd, daarin stond dat ik stylist en dansleraar was. Maar ik ben gewoon psycholoog!"

Combineren kun je leren

Dé vraag die je Herman natuurlijk wilt stellen: hoe maak je precies zo'n outfit? Eigenlijk is het gewoon heel makkelijk: je verzamelt een bak random shit, kijkt wat er gezellig bij elkaar kleurt en je trekt het aan. Easy as that.

Herman: "Ik verzamel dus al zo'n tien jaar verschillende attributen en daarmee bedenk ik dan verschillende samenstellingen. Op een gegeven moment bedacht ik 'ik wil iets met een grappig model damesslipjes doen', dus toen heb ik er tien gekocht en er een harnas van ontworpen. De hoed komt trouwens van een bodypaintfestival en het broekje uit Torremolinos!"

Reacties

Herman was altijd al creatief met kleding, maar sinds hij het ook op festivals doet is 'ie wel een tandje harder gegaan. "Ik doe het voor de leuke reacties! Er komen ontzettend veel leuke mensen op me af voor een praatje en een fotootje, dat is erg leuk. En af en toe word je dus zelfs geïnterviewd."

Of Herman er ooit mee op gaat houden weet hij nog niet. "Het hangt er vanaf hoelang ik het leuk blijf vinden. En dat kamperen is misschien over een aantal jaar ook niet zo leuk meer. Ik zie het wel!" 

Tot die tijd is de kans groot dat je 'm zo aan gaat treffen op een festivalweide bij jou in de buurt. Mooi man.

Kijk live naar 3FM