Lex Uiting

Zo: 02:00 tot 04:00

Nu op 3FM: -

Lex (BNNVARA)

Deze uit Venlo afkomstige radio-dj begon in 2005 bij BNN, en is inmiddels officieel BN'er die ook nog eens radio maakt. Hij heeft eindelijk zijn eigen show die je in de zondagnacht kan horen. Lex knalt met jou de nacht door! Elke zondag tussen 02:00 en 04:00 is 'ie te horen.

Lex Uiting

Volg Lex Uiting

Lex Uiting

Lex wordt in 1986 geboren in het zuidelijk gelegen Venlo. In 2005 begint hij bij de BNN. Inmiddels is onze Lex uitgegroeid tot BN'er van het eerste uur. Ben je BN'er als je bijvoorbeeld mee doet aan Expeditie Robinson? Jawel, dat kun je wel zeggen. Ben je BN'er als je het Sinterklaasjournaal mag presenteren? Zeer zeker. We zijn trots op onze Lex.

Lees verder

In 2005 gaat de bel bij het BNN-gebouw. Een jonge jongen met Limburgs accent vertelt dat hij een opleiding wil volgen aan BNN University. Nou, dat mag wel, want deze dude heeft talent. Zo presenteert hij Kassa, Kinderen Voor Kinderen en Rambam, is hij een Jakhals (met rode stropdas) bij De Wereld Draait Door en is hij reporter bij Stenders Eetvermaak, De Coen en Sandershow en Giel op 3FM.

Het legendarische item Gaat-ie Mee Of Zegt-ie Nee is ook een Lex-dingetje. Nietsvermoedende BN'ers worden door hem geïnterviewd over totale onzin en de vraag is dan of ze mee gaan in zijn gelul, of dat ze eerlijk zeggen dat ze niet weten waar het over gaat. De overtuigende Lex weet het zo te brengen dat veel bekende Nederlanders er dik intrappen. SUKKELS LOL!

Lex zit vol verrassingen. Wisten jullie dat hij tien jaar lang in een Limburgs bandje heeft gezeten? En dat hij daarmee zelfs een nummer 1 hit (in de iTunes Top 100) mee haalde? De band heet Zoemaar en dat nummer heet 'Vanaaf Vandaag ft. Kristel'. Spreek hem daar vooral op aan. Ook wint hij in 2011 de prestigieuze 'Priés Van 't Limburgs Leed'.

Die geschiedenis gaat ongeveer terug tot de eerste keer dat mini-Lex bij BNN voor de deur staat. Bij NPO Radio 1 begint hij in 2005 als verslaggever, maar kan in het jaar daarop al aan de slag bij 3FM. Daar is hij verslaggever bij het programma Wout! en daarna bij de Coen & Sander Show. Lex kijkt toch nog even verder en zo wordt hij verslaggever bij Stenders Eetvermaak. Na een switch naar televisie gaat hij als reporter en columnist bij Giel! verder. En dan nu… trommelgeroffel… Een eigen show! Op zondagnacht van 02:00 tot 04:00 is Lex te horen op 3FM.

Fragmenten

Uitzendingen

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen