Naar homepage
Nieuws

Drumcomplex rijdt als een trein en stopt nergens voor

  1. Nieuwschevron right
  2. Drumcomplex rijdt als een trein en stopt nergens voor

De clubs zijn dicht, de dansvloeren leeg en de DJ-booth staat er maar verlaten bij. Het is voor veel producers een periode die veel te lang duurt. Kleine huisfeestjes zijn de norm, en met een stel goede speakers waar dikke bassen uitvloeien moet dat goedkomen. Het gloednieuwe album van de Duitse producer Drumcomplex zorgt er voor dat je de komende tijd even vooruit kunt met een flink staaltje rammende techno. KX-dj Miguel Laugs neemt het derde album ‘The Story Of Now’ van Drumcomplex met je door.

Puur Drumcomplex

Het mocht even duren voordat de producer uit Emmerich weer met een nieuw album kwam. Drumcomplex heeft zichzelf opgesloten in een studio waar alleen hij, en de mensen met wie hij het album heeft geproduceerd, binnen mochten komen. Het album bestaat uit elf tracks en opent gelijk goed met een samenwerking met Frank Sonic. Het nummer vraagt gelijk de aandacht van de luisteraar, doordat Frank Sonic, anders dan Drumcomplex, zijn techno omlijst met een zee van melodieën die de luisteraar meenemen naar een ander universum. De track Look Around Youis een perfect intro ter voorbereiding op wat komen gaat. De daarop volgende tracks Universe, 24/7, The Heat en Running Funky maken direct weer duidelijk waar het om draait; Techno die maar al te fijn in het gehoor ligt. De bekende Drumcomplex-stijl is vanaf de eerste seconde te horen; niet te veel poespas, harde kicks en een stromende regen van complexe drums en hi-hats. Platen die als een trein doorrijden zonder te stoppen voor tussenhaltes.

Rijdende technotrein

Opnieuw is er op de track Deeply Anchored een samenwerking te vinden met Frank Sonic. De perfecte plaat om het album met een lowkey-techno geluid doormidden te breken. De tracks die volgen stralen een en al ravelust uit. Platen voor de late uren, die vragen om een bomvolle dansvloer met bezwete mensen. The tracks The Story Of Now, Cook en Gonna Get zijn de brandende kolen voor de laatste kilometers van de rijdende technotrein van Drumcomplex. Tot slot is er nog een samenwerking te vinden met techno veteraan Ben Champell op de plaat Connected. Deze plaat geeft een Planetary Assault Systems-achtige vibe door de bellen die op de voorgrond luiden en duidelijk door rinkelen. Opnieuw wordt de Duitse manier van het produceren van club bangers met trots tentoongesteld. Als laatste worden we nog één keer verrast met een samenwerking. Deze keer is Uncertain de producer die het werk van Drumcomplex in mag kleuren op de track Surrender. Het is niet de eerste keer dat de twee samenwerken, maar dat maakt de plaat absoluut niet minder goed. Het is zo’n plaat om een verlaten industrieterrein volledig mee af te breken.

Rave-sound

Het derde album van Drumcomplex laat niets te wensen over. De vele samenwerkingen zorgen ervoor dat het een veelzijdig album is met een bijzonder zweverige opbouw, welk uitmondt in de klassieke rave-sound als het gaat om clubtechno. De fans van producers als Ben Sims, Planetary Assault Systems, Christian Smith en Markantonio kunnen zich met dit album de komende tijd prima vermaken. Een perfect album voor de huidige situatie; voor op de bank, in de auto, of voor dat verlaten industrieterrein, maar dan wel op anderhalve meter afstand.

Het nieuwe album ‘The Story of Now’ verscheen op Drumcomplex zijn eigen label 'Complexed Records' en is nu overal te beluisteren. Een paar weken terug hoorde je in ‘The Nighttrain’ een exlusieve releasemix van Drumcomplex. Deze check je hieronder.

The Night Train - vrijdag 23 oktober 2020

The Night Train met Miguel Laugs hoor je elke twee weken op vrijdagavond tussen 21:00 uur en 23:00 uur op NPO KX.